Over ons

Meer dan halve eeuw
geschiedenis in een notendop

Verzinkerij van Aert BV heeft een lange geschiedenis. Deze begint als A.F. van Aert, de opa van mede-eigenaar Rogier van Aert, in 1969 in een pand aan de Nieuwstraat in Nederweert een zinksmelterij opent. Een jaar later laat hij de zinksmelterij ombouwen tot een thermische verzinkerij en wordt de naam Verzinkerij van Aert BV voor de eerste keer gebruikt. Meer dan een halve eeuw later staat alweer de derde generatie Van Aert aan het roer van de verzinkerij, werken er meer dan 120 mensen en is Verzinkerij van Aert een begrip in de regio Weert en ver daarbuiten; het is zelfs een van de grootste onafhankelijke loonverzinkerijen in Nederland.

Vandaag de dag doet de verzinkerij veel meer dan thermisch verzinken alleen. Zo worden orders steeds complexer. Klanten kloppen bij  Verzinkerij van Aert aan voor totaalproducten en maatwerk. Van Aert wil de klant ontzorgen en levert steeds meer diensten. Zo verzorgt Van Aert ook de assemblage, de opslag in containers, het transport, de logistiek, poedercoaten, natlakken en reno-verzinken. En zoals je mag verwachten van een gerenommeerd bedrijf, wordt er gewerkt volgens de kwaliteits- en duurzaamheidsnormen, zoals NEN-EN-ISO 1461 en ISO 9001:2008 en beschikt de verzinkerij over het KIWA-certificaat en het KOMO- en Copro-keurmerk.

Het klantenbestand van Van Aert bestaat uit kleine staalverwerkende bedrijven in de regio Weert, maar ook uit grote multinationals die vragen om maatwerk. Optimale service, snelle levering, een scherpe prijs-kwaliteitverhouding en het nakomen van gemaakte afspraken staan bij Van Aert hoog in het vaandel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel bedrijven en organisaties al klant zijn vanaf het eerste uur.

Niet alleen in de metaalwereld is Van Aert een begrip; de verzinkerij is in Midden-Limburg en de regio Nederweert een populaire werkgever. Voor veel van onze medewerkers is Van Aert zelfs de eerste werkgever en sommigen van hen hebben de thermische verzinkerij zien uitgroeien tot het bedrijf van nu. De huidige eigenaren Rogier van Aert en Marjon Klop – van Hest, die in 2017 het stokje overnamen van hun vaders – Guido van Aert en Fred van Hest – hebben een frisse wind meegebracht. Net als eerder hun vaders deden, focussen ook zij zich met verve op de toekomst. Zo heeft Van Aert een moderne huisstijl en logo gekregen, en is de verzinkerij uitgebreid met een nieuw bedrijfsgebouw en een ultramoderne oven.

Wij geven stalen voorwerpen een oppervlaktebehandeling
zodat ze optimaal beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf

Voor Van Aert is de klant koning

Verzinkerij van Aert is een familiebedrijf. We werken samen aan een gezamenlijk doel: dat is meedenken met onze klanten door het leveren van een optimale en scherp geprijsde service. Daarom zijn wij uitgegroeid tot een van de grootste onafhankelijke verzinkerijen in Nederland. Thermisch verzinken is een vak apart en het is onze specialiteit. Niet voor niets hebben we een langdurige en solide relatie opgebouwd met veel van onze opdrachtgevers. Van Aert beseft dat het niet alleen gaat om het perfecte resultaat, maar ook om de weg ernaartoe. Dat houdt in dat we de bij ons verzinkte producten ook kunnen inklaren, verschepen of leveren in het buitenland als de klant hierom vraagt. Wij garanderen korte levertijden, scherpe prijzen en dat gemaakte afspraken daadwerkelijk worden nagekomen.

De komende jaren staan bij Van Aert in het teken van verdere modernisering. Steeds meer klanten vragen om maatwerk en willen dat ook zo snel mogelijk geleverd krijgen. Het werkproces wordt nu zo ingericht dat het verzinken in een flow kan verlopen. Op deze manier kan er nog efficiënter en sneller gewerkt worden. Dit maakt het binnenkort zelfs mogelijk om orders op uur af te leveren in plaats van een dag. Zeker nu het bedrijfsleven werkt met just in time-leveringen en de orders steeds complexer worden, is elke efficiency- en tijdwinst meegenomen.

En niet alleen hebben we oog voor de wensen van onze opdrachtgevers, voor Van Aert zijn de medewerkers net zo belangrijk. Elke medewerker is voor ons uniek en waardevol. Wij koesteren talent op de werkvloer. Daarom staat de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen hoog op de agenda, net als een veilige en duurzame werkplek. Alle medewerkers worden gecoacht en kunnen zich ontplooien door middel van opleiding of door training on the job doorgroeien binnen het bedrijf. Van Aert blijft werken aan de toekomst, die van onze klanten, onze medewerkers en natuurlijk van de verzinkerij zelf. Stilstaan komt in ons woordenboek niet voor. Termen zoals technologische innovaties, snel schakelen en flexibel daarentegen wel.